CRIDA PER ANALITZAR LA POLÍTICA INFORMATIVA DE L’H

[Català]

CRIDA A LES ENTITATS, PARTITS POLÍTICS I CANDIDATURES MUNICIPALS DE L’HOSPITALET, SOBRE EL PAPER DELS MITJANS PÚBLICS DE COMUNICACIÓ

Les darreres eleccions generals —amb la controvèrsia sobre quants debats s’havien de fer i amb la presència de quines forces—, van posar més de manifest que mai la importància per a la ciutadania de la confrontació de posicions entre els candidats, especialment del responsable del govern fins a les eleccions.

Espai de Ciutadania, coordinadora d’entitats de l’Hospitalet a la que estem adherits, va organitzar pel passat dimecres dia 8 un debat de candidats on va estar absent l’actual alcaldessa i cap de llista del PSC. A continuació la nostra entitat, especialitzada en la defensa d’una informació al servei de la ciutadania i amb el coneixement de la mateixa coordinadora, va convocar a les candidatures a un nou debat on la cap de llista del PSC pogués estar present.

La sensació inicial que la cap de llista del PSC volia estalviar-se la confrontació amb la resta de candidatures i evitar ser preguntada sobre qüestions transcendentals, s’ha posat de relleu amb les llargues que des de l’àmbit d’alcaldia es posa al nou debat, de manera que la perspectiva que es pugui fer en el que resta de temps fins les eleccions no ens fa ser gens optimistes.

La nostra entitat considera que la manca de respecte democràtic a la importància de la confrontació amb altres candidatures i la negativa a enfrontar-se a les preguntes de la premsa lliure té molt a veure amb la utilització dels mitjans d’informació públics de la ciutat i l’interès per monopolitzar la informació que arriba a la ciutadania.

És per això que pensem que caldria cridar l’atenció de les entitats, els partits i les candidatures que es presenten a aquestes eleccions al voltant del paper de la comunicació pública a l’hora de fomentar consciència de ciutat, esperit crític i lliure opinió sobre les qüestions que ens afecten com a col·lectivitat.

En aquesta línia, la nostra entitat ha decidit:

  1. Demanar l’adhesió de la ciutadania en general per la celebració d’un nou debat de candidats, amb presència dels diferents caps de llista.
  2. La convocatòria d’un acte de reflexió al voltant de la política de comunicació que caldria aplicar a la ciutat a partir de la constitució del nou ajuntament.

Per això, FIC convoca als representants de les entitats de la ciutat, dels partits polítics amb presència a la ciutat i de la totalitat de les candidatures que es presenten a aquestes eleccions municipals, així com als socis de l’entitat que vulguin estar presents, a una taula rodona que se celebrarà el proper dia 22 de maig a les 19h. a la seu del Centre d’Estudis de L’Hospitalet (recinte Tecla Sala).

 

La Junta de FIC-LH

[Castellà]

 

LLAMAMIENTO A LAS ENTIDADES, PARTIDOS POLÍTICOS Y CANDIDATURAS MUNICIPALES DE L’HOSPITALET, SOBRE EL PAPEL DE LOS MEDIOS PÚBLICOS DE COMUNICACIÓN

Las últimas elecciones generales —con la controversia sobre cuántos debates tenían que hacerse y con la presencia de qué fuerzas-, pusieron más de manifiesto que nunca la importancia para la ciudadanía de la confrontación de posiciones entre los candidatos, especialmente del responsable del gobierno hasta las elecciones.

Espai de Ciutadania, coordinadora de entidades de l’Hospitalet a la que estamos adheridos, organizó para el pasado miércoles día 8 un debate de candidatos donde estuvo ausente la actual alcaldesa y cabeza de lista del PSC. A continuación nuestra entidad, especializada en la defensa de la información al servicio de la ciudadanía y con el conocimiento de la misma coordinadora, convocó a las candidaturas a un nuevo debate donde la cabeza de lista del PSC pudiera estar presente.

La sensación inicial de que la cabeza de lista del PSC quería ahorrarse la confrontación con el resto de candidaturas y evitar ser preguntada sobre cuestiones trascendentales, se ha puesto de relieve con las largas que desde el ámbito de alcaldía se pone al nuevo debate, por lo que la perspectiva que se pueda hacer en lo que resta de tiempo hasta las elecciones no nos hace ser nada optimistas.

Nuestra entidad considera que la falta de respeto democrático a la importancia de la confrontación con otras candidaturas y la negativa a enfrentarse a las preguntas de la prensa libre tiene mucho que ver con la utilización de los medios de información públicos de la ciudad y el interés por monopolizar la información que llega a la ciudadanía.

Es por eso que pensamos que habría que llamar la atención de las entidades, los partidos y las candidaturas que se presentan a estas elecciones en torno al papel de la comunicación pública a la hora de fomentar conciencia de ciudad, espíritu crítico y libre opinión sobre las cuestiones que nos afectan como colectividad.

En esta línea, nuestra entidad ha decidido:

  1. Pedir la adhesión de la ciudadanía en general para la celebración de un nuevo debate de candidatos, con presencia de los diferentes cabezas de lista.
  2. La convocatoria de un acto de reflexión en torno a la política de comunicación que habría que aplicar en la ciudad a partir de la constitución del nuevo ayuntamiento.

Por ello, FIC convoca a los representantes de las entidades de la ciudad, de los partidos políticos con presencia en la ciudad y de la totalidad de las candidaturas que se presentan a estas elecciones municipales, así como a los socios de la entidad que quieran estar presentes, a una mesa redonda que se celebrará el próximo día 22 de mayo a las 19h. en la sede del Centro de Estudios de l’Hospitalet (recinto Tecla Sala).

 

La Junta de FIC-LH

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s